Organizatori

Ziua Roşiei Montane a început în anul 2010 la iniţiativa Asociaţiei Bucureşti, cu sprijinul Alburnus Maior şi al Campaniei Salvaţi Roşia Montană.

Cu fiecare ediţie, evenimentul a crescut, echipei alaturându-i-se zeci de voluntari din întreaga lume. Împreună, am organizat Ziua Roşiei Montane în peste 40 de oraşe din România şi peste 10 oraşe din alte ţări.

În fiecare an, lansăm un apel pentru înscrieri ca organizator al ZRM, deschis tuturor celor care ne împărtăşesc principiile şi valorile şi vor să susţină activ şi voluntar promovarea Roşiei Montane. Dacă vrei să organizezi Ziua Roşiei Montane #5 în oraşul tău, citeşte mai multe aici

Prietenii Roșiei Montane

Organizatori ai Zilei Roșiei Montane, Prietenii Roșiei Montane sunt un grup format din voluntari ce funcționează sub sigla Asociației București. Considerăm că salvarea pe termen lung a zonei include turismul etic, susținerea educației și introducerea în UNESCO.

 Asociatia Bucuresti sigla (Small)Asociaţia Bucureşti

Asociaţia Bucureşti este o asociaţie ce urmăreşte îmbunătăţirea vieţii culturale, sociale, artistice şi a situaţiei ecologice în oraşul Bucureşti. Viziunea sa pentru transformarea Bucureştiului într-un oraş european din toate punctele de vedere este conştientizarea – acceptarea critică a realităţilor înconjurătoare, respectiv asumarea – conservarea realităţilor pozitice şi eliminarea prin acţiuni perseverente a celor negative.

cropped-alburnus-maior-rosia-montana.jpg

Alburnus Maior

Alburnus Maior este asociaţia locuitorilor şi proprietarilor din Roşia Montană ce se opun proiectului minier propus de Roşia Montană Gold Corporation. Înfiinţată în septembrie 2000, Alburnus Maior reprezintă interesele a peste 300 familii de fermieri din Roşia Montană şi a 100 de familii din comuna învecinată Bucium care se opun proiectului minier pe considerente sociale, culturale, de mediu şi economice.

Alburnus Maior este iniţiatoarea Campaniei Salvaţi Roşia Montană,  De-a lungul anilor, campania a condus multiple acţiuni în instanţă, petiţii, proteste şi marşuri, activităţi de lobby, conferinţe, festivalul cultural şi ecologic FânFest, proiecte pentru dezvoltarea durabilă a zonei, rapoarte despre proiectul minier sau documente de poziţie ale localnicilor.

Comunitatea din Roșia Montană care se opune proiectului minier este susţinută de sute de mii de oameni, zeci de organizaţii nonguvernamentale, Academia Română, universităţi, biserici sau personalităţi publice, în cadrul a ceea ce a devenit cea mai mare mişcare socială şi de mediu din România.

 

 

6 gânduri despre „Organizatori

  1. Vreau sa stiu si eu cine organizeaza in Sibiu. Nu e nimeni care sa il organizeze in Sibiu?? Sunt afisate toate centrele de in care se tine ziua? Lista e up-to-date? Multumesc.

  2. Intreb pentru ca anul trecut m-am ocupat de organizare. Anul asta nu am avut timp. Daca poti sa ma ajuti cu un numar de telefon a persoanei ca sa il ajut atat cat pot la organizare, promovare, etc. Multumesc.

  3. Vrem sa organizam pe 6 feb 2017 in Craiova.Va rugam sa ne lasati un telefon de contact.Timpul e scurt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: