Ziua Roşiei Montane

6 februarie 131

Câmpeni

2

1

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Joi, 6 februarie 2014, cu ocazia împlinirii a 1883 de ani de la prima atestare atestare documentară a Roșiei Montane, Fundația Pro Munții Apuseni în colaborare cu Fundaţia Culturală Roşia Montană vă invită să celebrăm împreună Ziua Roșiei Montane!

Evenimentul organizat cu această ocazie la Restaurantul Rivaly din Câmpeni, la ora 17, se dorește a avea ca scop promovarea patrimoniului cultural și natural unic de la Roșia Montană și întărirea conceptului de sprijin local pentru recunoașterea oficială a valorii acestuia la nivel național și mondial, prin includerea în Patrimoniul Mondial UNESCO.

În cadrul acestui eveniment va avea loc lansarea cărții ”Aurul și argintul Roșiei Montane” – ediția a III-a, semnată de cunoscutul geolog Aurel Santimbreanu, însoțită de o expoziție și o proiecție ale unor fotografii rare din Roșia Montană, puse la dispoziție de autor. De asemenea, va fi prezentată proiecția mesajului diasporei cu ocazia celebrării zilei Roșiei, precum si proiecția unor filme-documentar, precum scurt-metrajul ”Patrimoniul de la Roșia Montană”.

Eveniment pe Facebook: https://www.facebook.com/events/519337128184317/

2 comentarii la “Câmpeni

  1. Pingback: Programul pe orașe | Ziua Roşiei Montane

  2. Pingback: 1883 de ani de la atestarea documentară a ROȘIEI MONTANE! Evenimentul va fi marcat în peste 40 DE ORAȘE DIN ROMÂNIA și din străinătate | ActiveNews

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Parteneri

%d blogeri au apreciat: